Over HQ/e

HQ/e (de afkorting staat voor 'Henriquez') is een E-uitgeverij, gevestigd in Waalwijk, opgericht op 27 mei 2011. 

KRITISCH EN CONFRONTEREND
Titels uit het fonds van HQ/e bekijken de wereld door een speelse, maar kritische blik. NIet zelden worden de grenzen van de realiteit opgezocht met als doel te confronteren. Voor de verhalen en/of verhaallijnen laat de auteur zich inspireren door politieke gebeurtenissen of voorvallen in de samenleving. Feit en fictie lopen door elkaar heen. Het betrekt de lezer beter bij het onderwerp omdat het zorgt voor een stuk herkenning.

DICHTBIJ EN HERKENBAAR
Soms zijn de uitgaven gebaseerd op de levenservaringen van de auteur, plannen die hij ooit had of mensen die hij heeft ontmoet in zijn leven. Zo is Het Canada Project (november 2013) erg dicht bij de auteur geschreven. Personages (of delen daarvan) bestaan over het algemeen echt, zoals de personages in Hotel vol Verlangens (februari 2013). Het is daarom, dat een groot deel van de HQ/e-titels zich afspeelt in de tegenwoordige tijd, c.q. de (nabije) toekomst. Kenmerkend voor de eigenzinnige schrijfstijl is, dat de verhalen over het algemeen zijn geschreven in de ik-vorm. Situaties zijn beeldend en bijna filmisch uitgewerkt en geven daardoor een uitgebreid, betrouwbaar en gedetailleerd beeld van de gebeurtenissen en omstandigheden. Vanuit dit perspectief raakt de lezer betrokken bij de personages en de ontwikkelingen die zij doormaken. Het uitgangspunt is dan ook, om de lezer te laten meevoelen met de personages; dat vergroot het inlevingsvermogen. De verhalen zijn overgoten met een vleugje erotiek; een aantal werken is zelfs volledig erotisch.

TECHNOLOGIE VAN MORGEN
HQ/e maakt optimaal gebruik van de hedendaagse technologie die beschikbaar is in het boekvak. Op dit moment zijn boeken van HQ/e beschikbaar in 154 (internet)boekhandels en abonnementsdiensten in Nederland en België. HQ/e is als zelfstandig e-uitgever aangesloten bij het CB (voorheen Centraal Boekhuis) in Culemborg. De uitgaven zijn uitsluitend in e-book en in de Nederlandse taal.

 

Logo VZU                        EroScripta

Lid van de Vereniging Zelfstandige Uitgevers   Lid van het schrijverscollectief EroScripta

Bekijk hier de brochure van HQ/e (PDF)

Logo Twitter Logo Facebook Logo LinkedIn Logo Google Plus Logo YouTube

Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking